• nan
  • ششمین مراسم پایان دوره رشد فناوری و تقدیر از واحدهای فناوری برتر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد

  • ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۵

ششمین مراسم پایان دوره رشد فناوری و تقدیر از این شرکت­های برتر مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سرپرست دفتر تجاری سازی و همکاری های دانش و صنعت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم، بیان کرد: کمیته و کارگروهی برای تشخیص، ارزیابی و احراز صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان به دستور رییس جمهور تشکیل شده است.

مهندس محمد جواد قاسمی با بیان اینکه رییس صندوق نوآوری و شكوفایی كشور نیز عضو این كارگروه است، افزود: امیدواریم با ابلاغ آیین نامه مذكور، شركت های دانش بنیان احراز صلاحیت شده و هرچه زودتر از مزایای قانون حمایت از شركت های دانش بنیان و سه هزار میلیارد ریال سرمایه صندوق نوآوری و شكوفایی بهره مند شوند.

وی شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان را یكی از بهترین سازمان های شكل یافته برای حمایت از تجاری سازی دانست و ادامه داد: این شهرك در آینده نزدیک فاصله خود را با پارك های علم و فناوری كشور بیشتر خواهد کرد و این مهم به دلیل وجود ظرفیت بالای این مجموعه است.

همچنین مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شبکه ملی علم و فناوری ایران در حال حاضر دارای شش منطقه با هیئت امنای مستقل می‌باشد، گفت: در این شبکه ملی ۳۱ پارک علم و فناوری استانی وجود دارد و هسته اصلی این شبکه شامل ۳۰ پارک استانی و یک شهرک علمی و تحقیقاتی در اصفهان است.
 

دکتر علی جبار رشیدی افزود: در حال حاضر ۲۵ پارک استانی، حدود ۱۳۰ مرکز رشد و ۳۲۰۰ شرکت دانش بنیان وجود دارد که ۹ درصد این موارد در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان مستقر هستند.

جبار رشیدی با بیان اینکه از سال ۸۹ تاکنون که قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تصویب شده، از این قانون استفاده نشده ‌است، گفت: مشکل اصلی عدم رویکرد ملی نیست، بلکه مدیریت مناسب، اجرا و نظارت بر قانون می‌باشد.

وی تاکید کرد: باید فصل بودجه تخصصی تجاری‌سازی فناوری با متولی خاص که قابل نظارت باشد، در بودجه‌های آتی دیده‌شود تا شاهد جهشی بزرگ در این بخش باشیم.

همچنین نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی که به عنوان نماینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این مراسم شرکت کرده بود با بیان اینکه این کمیسیون موضوعات مرتبط با شرکت‌های دانش‌بنیان را به‌طور جدی دنبال می‌کند، گفت: ماده 16 فصل دوم قانون برنامه پنجم توسعه كشور مرتبط با فعالیت شركت های دانش بنیان است و بخشی از مطالبات این شركت ها در این ماده پیش بینی شده است.
 

دکتر عباس مقتدایی با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر، بالاترین رشد علمی را در دنیا داشته ‌است، ادامه داد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در راستای وظیفه قانون‌گذاری و نظارتی خود در این بخش، در تلاش است که این رشد را حفظ کرده و ارتقا دهد.

وی با بیان اینکه تسهیل ارتباط دانشگاه‌ها با دستگاه‌های اجرایی از جمله صنعت و ایجاد، راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های کاربردی در دانشگاه‌ها و پارک های علم و فناوری از موارد ذکرشده در بند (د) ماده شانزدهم فصل دوم است، افزود: کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی به‌طور جدی این قضیه را دنبال می‌کند.

مقتدایی با اشاره به بند (ه) ماده شانزدهم فصل دوم تصریح‌کرد: در این بند به سهم تحقیق و پژوهش از تولید ناخالص داخلی که باید سالانه نیم درصد افزایش یابد و در پایان برنامه پنجم توسعه باید به سه درصد برسد نیز اشاره شده‌ است.

همچنین رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این مراسم بیان کرد: افتخار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان این است که تلاش کند زبان گویای بخش خصوصی برای به دست آوردن حقوق خود باشد که این حق به خصوص در بخش فعالیت­های دانش بنیان، تاکنون به میزان لازم ایفا نشده است.

دکتر محمود شیخ زین الدین با بیان اینکه درفعالیت­های اقتصادی دانش بنیان، در ابتدای راه هستیم، گفت: برای تحقق اهداف جمهوری اسلامی در توسعه مبتنی بر دانایی باید از کمک و مساعدت بخش خصوصی استفاده شود.

وی در ادامه سخنانش به ارایه گزارش عملکردی از شهرک پرداخت و بیان کرد: پذیرش سالانه این شهرک در سال 1385 تنها 30 شرکت دانش بنیان بوده است، در صورتیکه این تعداد به حدود 120 شرکت در سال 90 رسیده است.

شیخ زین الدین ادامه داد: در سال 85، در حدود یکصد شرکت دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر بودند که در حال حاضر این تعداد به مرز 300 شرکت رسیده است.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه در سال 85 تنها 980 نیروی متخصص تمام وقت و نیمه وقت در این شهرک مشغول به فعالیت بودند، افزود: در حال حاضر در حدود 4300 نفر نیروی متخصص به صورت پاره وقت و تمام وقت در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مشغول به فعالیت هستند.

وی رشد اراضی واگذار شده در شهرک در مدت شش سال اخیر را بسیار حایز اهمیت دانست و گفت: در حال حاضر حدود 57هزار مترمربع زمین به شرکت­های دانش بنیان واگذار شده است، در حالیکه در سال 85 تنها ساختمان شیخ بهایی به عنوان مرکز رشد و ستاد اداری و انجمن آهن و فولاد به عنوان شرکت بخش خصوصی در حال بهره برداری بوده است.

شیخ زین الدین اضافه کرد: بخش خصوصی در حدود یکصد میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری به امضا رسانده است که تاکنون 60 میلیارد تومان از این رقم محقق شده است.

وی ادامه داد: در قالب برنامه فناوری صنعت ساز تاکنون 26دانش فنی تجاری سازی شده در این شهرک با جذب سرمایه از طرف سرمایه گذاران علاقمند تبدیل به صنعت شده و بر اساس آن ها کارخانه هایی در شهرک­های صنعتی استان ایجاد شده است.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از کسب جايزه انجمن پارک‌هاي علمي آسيا (ASPA AWARD) در سال 2012 توسط شركت داده پردازی شعله آریا از شركت هاي دانش بنیان مستقر در پارك علم و فناوري استان اصفهان- شيخ بهايي و برگزاری کارگاه آموزشی بین المللی با موضوع "مدیریت پارک های علم و فناوری (تفکر جهانی)" توسط مرکز منظقه ای توسعه پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری در اصفهان تحت نظر یونسکو (IRIS) و گروه همکاری های دولتی- صنعتی مالزی برای تکنولوژی برتر(MiGHT) به عنوان بخشی از دستاوردهای این مرکز علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان مستقر در سال جاری نام برد.

همچنین معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان گزارشی از ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی گفت: برنامه ارزیابی از شرکت‌های مستقر به‌طور سالانه اجرا می‌شود.

دکتر محمد جواد امیدی با اشاره به اینکه حضور شرکت های دانش بنیان در مراکز رشد شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، طی یک دوره سه ساله می‌باشد، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان پس از گذراندن این دوره می توانند در پارک علم و فناوری استان اصفهان- شیخ بهایی به فعالیت فناورانه خود ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه در مراسم پایان دوره رشد فناوری و تقدیر از واحدهای فناوری برتر در سالجاری، براساس چهار محور تقدیر می شود، ادامه‌داد: در محور اول ۱۶ شرکت دانش بنیانی که دوره مرکز رشد را با موفقیت به پایان رسانده‌ اند، لوح پایان دوره دریافت می نمایند‌ که در این زمینه ۹ شرکت وارد پارک علم و فناوری        شیخ بهایی شده اند، یک شرکت نیز با حمایت های شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، فناوری خود را در قالب فناوری های صنعت ساز به تولید انبوه رسانده است و مابقی در بیرون از شهرک به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

امیدی اضافه کرد: محور دوم، شامل تقدیر از برترین شرکت های دانش بنیان در ارزیابی سالانه مراکز رشد فناوری و پارک علم و فناوری است که در این زمینه به 14 شرکت دانش بنیان لوح و جایزه نقدی اهدا می شود.

وی افزود: محور سوم نیز شامل تقدیر از برترین شرکت همکار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان که بیشترین حجم تعامل را با شرکت های دانش بنیان مستقر در این شهرک در یک سال گذشته داشته است، تقدیر به عمل خواهد آمد و همچنین محور چهارم، موسسات برتر مستقر در شهرک در شاخص های حجم قراردادهای منعقده، فروش دانش فنی و جذب سرمایه گذار، تعداد فناوری تجاری سازی شده، دستاوردهای ویژه و سرمایه گذاری و ساخت و ساز سریع در پارک مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

امیدی اهداف ارزیابی را بررسی روند رشد واحدهای فناوری، شناسایی نقاط ضعف شرکت‌ها، تعیین وضعیت شرکت‌ها برای ادامه حضور، شناسایی فناوری برتر و همچنین تصمیم‌گیری در خصوص اعتبارات داده ‌شده به شرکت‌ها عنوان کرد.

تعداد بازدید : ۴۹۸      تاریخ: 1391/12/15

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت